Следващата седмица обсъждат промените в българското лого

Това заяви зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на пресконференция в рамките на международното туристическо изложение „Ваканция & СПА“, което се провежда в момента в София.
На срещата ще присъстват както маркетингови специалисти и представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), така и на Съюза на българските художници и на Съюза на графичните дизайнери. Всички те ще търсят начин да преработят туристическото лого, встъпвайки върху вече направените проучвания по темата.
През последните дни логото е натоварено предимно с негативни мнения, но трябва да се обърне внимание, че бранд стратегията има както естетически страни, така и маркетингови, смята зам.-министърът с ресор туризъм Иво Маринов. Според него визуалната концепцията не е толкова важна, защото може да се промени – по-важно в случая е самата стратегия. Зам.-министърът коментира: „Далеч съм от мисълта, че каквато и да е промяна да се направи, ще се хареса на целокупния български народ“.
Маринов подчерта, че също не харесва част от елементите в новото туристическо лого, но проблемът на България се крие в това, че има много неща, които да покаже на туристите, а изобразяването им в един знак е изключително трудно.
От своя страна Анелия Генова, директор „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ в МИЕТ, заяви, че смяната на досегашното туристическо лого се налага, тъй като то не отговаря на създадената стратегия и не изобразява елементите, които отличават страната ни. „Предишното логото с розата е създаденото като отделен продукт, но към него не е била прикрепена цялостна стратегия“, поясни тя.
Генова увери туроператорите, че ще могат да използват новото лого, както и подлогата в брошурите, които раздават на туристите.
Освен това тя разкри, че се планира създаването на онлайн бранд наръчник, който ще може да се ползва свободно от всички представители на бранша. Той ще бъде качен на уебсайт, като ще се изисква единствено регистрация и няма да се заплаща допълнително за ползването на логата. По думите на Генова идеята е всички да бъдат посланици на марката и всички усилия да се обединят към представянето на дестинация България.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *