Слънчев бряг вече по-скъп от испанската Ривиера

Забравете за летните ваканции на родна земя и за евтините, но въпреки това разочароващи почивки в Турция. Ако се нуждаете от нещо, което да си струва парите, то испанският курорт Коста дел Сол е вашата най-изгодна туристическа дестинация в Европа, сочи тазгодишното проучване на редица организации на Острова, цитирано от БГНЕС.
Британските летовници вече ще получават далеч повече услуги и удобства на Пиренейския полуостров, отколкото в горещите курорти като Слънчев Бряг, Корфу, Малта и Кварнер, след като цените в Испания достигнаха най-ниското си ниво за последните четири години.
Засегнатата тежко от кризата иберийска държава намали драстично цените в курортите си, след като общият брой на летуващите в Испания британци намаля с 15-20%. Хотелите, храните и всекидневните стоки там вече са по-ниски от цените във всеки друг курорт на Стария континент. Любимата на мнозина „вечеря с първо, второ и трето“ в Коста дел Сол, например, струва средно 23,58 паунда, докато в Корфу и Мармарис е съответно 37,74 и 43,86 паунда. Ако пък в класацията се включат и разходите за всекидневни стоки като плажното масло, бутилката бира и леките питиета, испанският град изпъква като най-евтиният курорт в Европа.
В Коста дел Сол британският летовник харчи по средно 42,15 паунда на ден, докато в Слънчев бряг и Алгарве – по 44,79 и 49,63 паунда. Според класацията, най-скъпият летен център е италианският Соренто, където средната цена на битовите стоки достига до 88,21 паунда.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *