Соса-Соlа ще cъздaва пъpвoтo cи aлкoxoлно питиe

Гигантът за безалкохолни напитки Coca-Cola е стъпка по-близо до пускането на първата си марка алкохолни напитки, предава Mirror.

Снимка: iStock

Производителят на газирани напитки е регистрирал името EH Canning в Службата за интелектуална собственост в категория алкохол, информира  infostock.bg.

След 126 годишна история на производство на безалкохолни газирани напитки, Coca-Cola прекъсва традицията да създаде първото си алкохолно питие.

Coca-Cola инвестира 5 милиона лева в завода си в Костинброд - Money.bg

Според търговското списание The Grocer, емблематичният етикет вероятно произвежда hard seltzer – модна плодова ароматизирана алкохолна вода.

Повечето потребители на възраст от 20 до 35-години се обръщат именно към газираните питиета с алкохол като по-нискокалорична алтернатива на бирата и марки като Kopparberg Passion Fruit и Mixed Berries hard seltzers вече са на рафтовете на супермаркетите във Великобритания.

Рецептата на истинската „Кока-Кола“ - Любопитно | Vesti.bg

Веригата супермаркети Aldi наскоро пусна своя собствена гама от hard seltzer – Nordic Wolf с различни вкусове, включително ягоди и липа и малина и касис.

„Това е напитка за всеки и не бихме могли да бъдем по-развълнувани, предоставяйки нашата собствена категория алкохолни напитки във Великобритания, заяви управляващият директор на веригата Джули Ашфийлд.

Музеят на Кока-Кола в Атланта, който разказва всичко за историята ...

„С нарастването на търсенето на по-здравословни алтернативи на много продукти, искахме да сме сигурни, че се грижим за този пазар и Nordic Wolf прави точно това, без да прави компромиси с цената.

Coke планира влезе в нарастващия пазар според експертите, но без да се очертава като ясен лидер.Източник: money.bg

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *