Социалните мрежи се задъхват от трафика

Много потребители на социални мрежи и приложения за комуникации се сблъскаха с проблеми в условията на масова карантина заради коронавируса. Сървърите на платформите изглежда не издържат на огромния трафик.Социалните мрежи се задъхват от трафика.

Увеличеният трафик по време на пандемията вече причинява проблеми със социалните мрежи
(снимка: CC0 Public Domain)

Преди броени часове жители на голям брой страни изпитаха трудности в работата с Facebook и Instagram, както и с месинджъра WhatsApp. Към момента повечето проблеми са преодолени от администраторите на платформите, информира technews.bg.

DownDetector – уеб ресурс, който показва в реално време ситуацията с достъпността на различни сайтове и услуги по целия свят, потвърди наличието на проблеми в много региони за трите споменати платформи.Социалните мрежи се задъхват от трафика.

Прогноза: Социалните мрежи започват да губят влияние

Според статистиката, на която се позовава британското издание Mirror, 13% от потребителите на Facebook не са могли да влязат в мрежата с акаунтите си, а 86% съобщават за други проблеми в работата с платформата.

В Instagram 17% от потребителите съобщават за проблеми с влизането в мрежата със своите акаунти, докато 73% не са успели да заредят страницата на потребителския си профил.

Социалните мрежи ще се борят с пристрастяването - Технологии ...

Що се отнася до WhatsApp, 92% от потребителите съобщават за проблеми със свързването със сървърите. Услугата е била недостъпна за 4% от потребителите, а други 2% не са могли да влязат с акаунта си.

Facebook е собственик и на трите услуги. Проблеми са засечени масово на територията на САЩ, Мексико, Южна Америка, Великобритания, Холандия, Германия и други страни.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *