Спарки Елтос привлече за партньор световен производител на електроинструменти

Спарки Елтос АД, гр. Ловеч, чрез дъщерното си дружество SPARKY Power Tools GmbH, е сключило нов договор за дългосрочно сътрудничество и доставка за поделението за електроинструменти на концерна TRUMPF (Германия), съобщи дружество чрез сайтаInfostock.bg.

Дружеството ще произвежда и доставя ръчни електроинструменти, електродвигатели и компоненти за електроинструменти на TRUMPF.

Групата TRUMPF е световен лидер в производството на електроинструменти с доказано качество и авторитет на международните пазари. TRUMPF има годишен оборот от над 2.5 млрд. евро и близо 11 хил. служители, по данни за отчетната 2013/2014 г., като дейността ѝ е обособена в три основни направления – металообработващи машини/ електроинструменти, лазерна технология/електроника и медицинска техника. Групата е представена в почти всички европейски държави, в Северна и Южна Америка, както и в Азия.

В днешната търговия на БФБ, на 22 юли до 14:20 часа бяха прехвърлени 1100 лота на Спарки Елтос АД за 834 лева на цена от 0.759 лева за акция. Книжта на базираното в Ловеч дружество е сред активно търгуваните на борсата.

От началото на годината цената на книжата на Спарки Елтос АД са понижили стойността си с 15.67% до пазарна капитализация от 12 702108 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *