Според последния доклад на ЕК оставаме с прекомерни макроикономически дисбаланси

Според последния доклад на ЕК за 2017 г., България остава в групата на страните с прекомерни макроикономически дисбаланси. Също така остават структурните проблеми на България поради липсата на структурни реформи в икономиката. За поредна година в доклада на ЕК се подчертава, че България остава най-бедната държава в ЕС. Както и преди, така и сега препоръките на ЕК към България са същите и в същите области, което вече е рецидив на повтарящи се проблеми.

ЕК повтаря предишни свои констатации за непреодолените рискове във финансовия сектор, за структурни проблеми на пазара на труда, за проблемите в образованието и за проблемите в здравната ни система. Отново за кой ли път ЕК обръща внимане на България, че хода на съдебната реформа е бавен, а нивото на корупцията е високо.

ЕК пак прави препоръки за провеждането на обществените поръчки и тяхното обжалване. Казано накратко ЕК иска от България реформи през 2017 г. иначе може да загубим част от европарите по европрограмите за периода 2014 – 2020 г.

 

 

 

 

 

Румен Гълъбинов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *