Средното почасово заплащане в САЩ е $27.30

Средното почасово заплащане на труда в САЩ се повиши през октомври с 5 цента, или с 0,18% спрямо септември, достигайки 27,30 долара на час, показват данните на Министерството на труда.

Резултат с изображение за сащ работа

На годишна база растежът на осредненото заплащане на труда се ускори рязко до 3,1% от 2,8% през септември, отбелязвайки най-солидно повишение от април 2008-а година насам.

Това представлява първо нарастване на часовото заплащане над важната бариера от 3,0% от края на последната икономическа рецесия и е ясен знак, че все по-затягащият се трудов пазар и недостигът на квалифицирана работна принуждават американските компании да предлагат по-високи заплати, допринасяйки по този начин за по-сериозен инфлационен натиск. Продължителността на средната работна седмица през октомври остана очаквано в рамките на 34,5 часа, информира economynews.bg.

Средната годишна заплата в САЩ е 50 хиляди долара

За повечето обикновени американци годишна заплата в размер на 500 хиляди долара е недостижимо висока. Но за работещите в частния сектор и най-вече в 500-те най-големи корпорации тази сума е нищожна. Половин милион долара годишно са нищо и в света на Холивуд, на спорта и на шоу бизнеса.

Пощальоните и агентите на ФБР са с почти еднакво заплащане

Средната годишна заплата в САЩ е около 50 хиляди долара. От тази перспектива най-добре платени са 25 професии от пет сектора: медицина (включително зъболечение), бизнес и технологии, авиация и изследване на космическото пространство, право и инженерство.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *