Съпругът на здравната министърка прибрал милиони от бюджета

Строителните договори са сключени с болници в Русе по времето, когато Атанасова е надзиравала управлението им.
Последната поръчка на Красимир Атанасов е от началото на 2010 г. Тогава консорциум „ГБСД – 09″, в който той държи 90% от акциите и е негов управител, печели конкурс на Центъра за психично здраве в дунавския град. Договорът е за ремонт, реновиране и модернизация на три отделения в лечебното заведение. В конкурса участват само две фирми. „ГБСД – 09″ на Красимир Атанасов успява да грабне апетитния договор за 771 141 лв. без ДДС.
Лесното спечелване на обществената поръчка не е случайно, убедени са общинари в Русе. Десислава Атанасова е била юрисконсулт на психодиспансера от 2005 до 2007 г. Според тях дори и след издигането си в политиката Атанасова запазва добрите си контакти с ръководството на лечебното заведение.
От друга страна, като шеф на здравната комисия в парламента едно от задълженията на Атанасова е да контролира работата на болниците в България. Десислава Атанасова  застана начело на комисията през 2010 г. Това означава, че би трябвало да е осъществила контрол и на договора, спечел от съпруга й.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *