Тайното оръжие на Индия

За сравнение, това е с около десет години под средната възраст на служителите в американския технологичен гигант Oracle.
Младата работна сила в Индия е значително предимство на страната пред други държави, в които се наблюдава бързо застаряване на населението, разказва CNBC.
Младите служители означават по-иновативно мислене, по-добри познания в областта на технологиите и по-висока ефективност на работата, обясняват от TCS.
Като цяло средната възраст на индийското население е 28 г. спрямо 37,6 г. за Китай и 44,4 г. за Япония.
Очаква се икономически активното население на страната – между 15 и 64 г., да се увеличи от 64% от населението през 2009 г. до 67% през 2020 г. В същото време прогнозите са за намаление в Китай по този показател в периода между 2014 и 2050 г.
Индия е с почти идеални демографски показатели, твърдят анализатори от Credit Suisse. Според тях с увеличаването на икономически активното население се повишават спестяванията – основен източник за по-нататъшни инвестиции. Това ще направи страната по-конкурентноспособна спрямо останалите държави, в които населението застарява.
Младото население на Индия допринася значително и за ръста в потреблението. За периода 2006 – 2011 г. потребителските разходи се увеличават почти двойно – от 549 млрд. долара до 1,06 трлн., допълва CNBC.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *