Темата за енергетиката била дадена на „съвършени смехотворци“

Така остро дефинира въпроса  бившият депутат от БСП Татяна Дончева.
Същественият проблем е, че Бойко Борисов пое ангажимент относно „Белене“ и пред американци, и пред руснаци. И тъй като натискът е огромен и от двете страни, той търси технологични и икономически аргументи и не може да каже дали е за или против „Белене“. „Когато на теб ти е ясно дали искаш нещо или не, тогава нещата са ясни“, каза Дончева.
Вторият проблем е, че темата с енергетиката е дадена на „съвършени смехотворци“ – нито министърът, нито шефът на АЕЦ „Козлодуй“ имат базисна експертиза да решават подобни въпроси, смята социалистът.
„Опасно е да дадеш държавата на хора с шизофренични нагласи“, каза Дончева. Според нея Борисов говори едно пред Путин, друго – пред руските шефове на енергетиката, трето – с правителството, четвърто – с Брюксел, пето – в американското посолство.
Същественият въпрос е искаме ли ядрена енергетика в България. Ако отговорът е да, следват други, конкретни въпроси. В политиката ключовото нещо са решенията, които се вземат и как ще бъдат приложени на практика. Управляващите ще продължат да правят пируети на място и няма да се случи нищо в енергетиката до изборите. „Като разбрах, че Борисов е отишъл да чете конско на европейските лидери си представих презрението в очите им“, каза Дончева.
По-рано днес от БСП обвиниха ГЕРБ, че са осакатили въпроса за референдума.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *