Технологичните гиганти се обединиха срещу Apple

Google, Facebook, Hewlett-Packard, eBay и редица други големи компании заеха страната на Samsung в патентната битка с Apple Inc.

Групата представи анализ във Федералния апелативен съд в САЩ в подкрепа на Samsung, която обжалва присъдата за патентни нарушения и огромната глоба, отсъдена в полза на производителя на iPhone през миналата година, съобщи darikfinance.bg.

Според технологичните гиганти, ако корейската компания бъде осъдена, това ще отвори кутията на Пандора, предизвиквайки вълна от патентни искове срещу тях и ще навреди на конкурентната среда на пазара и развитието на технологиите в САЩ.

Става въпрос за конкуренция. Напрежението между компаниите се засилва, докато те търсят начин да диференцират бизнеса си и да продължат да подобряват финансовите си резултати при все по-малко нови потребители.

През миналата седмица Google Inc. изненада инвеститорите с по-големи приходи и печалба от очакваното, в резултат на което акциите му поскъпнаха с 16%.

Apple Inc. ще обяви финансовите си резултати за изминалото тримесечие днес, след края на сесията на фондовата борса в Ню Йорк. Очакванията са големи, тъй като компанията традиционно изпреварва прогнозите. Този път, въпреки силното търсене в Китай и пускането на пазара на смартчасовника Apple Watch, това може да не се случи. Прогнозата за приходите е за ръст на приходите с 32% на годишна база, до 49.2 млрд. долара.

Междувременно става все по-ясно, че Apple Inc. се цели в пазара на автомобили. От компанията наеха Дъг Бетс, който ръководеше глобалното поделение за оценка на качеството във Fiat Chrysler Automobiles NV.

Както Apple, така и Google разработват системи са автономно движение на коли, каквито би трябвало да навлязат масово на пазара до няколко години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *