Това са едни от най-надценените туристически забележителности

Няма нищо по-добро от дестинация, която надминава всичките ви очаквания. Удоволствието от пътуването в крайна сметка е поне 50% от очакванията. Всеки турист е бил разочарован от дадена място по един или друг начин и не би го препоръчал след това на своите познати. Има много т.нар. туристически капани.

Вижте някои от коментарите за едни от най-надценените места, подбрани от Yahoo. Стоунхендж, Уилтшър, Англия Този праисторически паметник е може би една от най-известните туристически дестинации в света. Датира от 30 в. пр. Хр. и през миналата година е бил посетен от повече от 1.3 млн. души. „Не съм срещала някой, който да не е разочарован от Стоунхедж. Когато бях дете, посетителите бяха допускани в средата на кръга от камъни, сега вече не са. Цялото впечатление от него е нещо като вял аматьорски поздрав към туристите“ – коментар от TripAdvisor. The Mall of America, Блумингтън, Минесота Най-големият мол в САЩ се радва на повече от 40 млн. посетители всяка година от целия свят.

За някои той е задължителна дестинация, за други е просто поредният мол. „Голямо разочарование. Нищо за гледане. Всичко беше надценено“, коментар от TripAdvisor. „Рамо в рамо. Кой би искал да пазарува толкова ужасно? Беше безумно пълен с хора и шум“, коментар от TripAdvisor Ла Бока, Буенос Айрес, Aржентина Квартал „Ла Бока“ в Беунос Айрес привлича туристи от цял свят, които търсят уроци по танго и искат да снимат цветните къщи в него. Става поне за една снимка в Instagram, но си пазете добре портфейла. „Цветните къщи могат да бъдат открити на кориците на почти всеки туристически наръчник, но всъщност е само една фалшиво изглеждаща улица, която е била боядисана, за да привлича туристи“, коментар от Reddit. „Посетихме „Ла Бока“ през деня и беше ужасно. Не е нищо повече от туристически капан с няколко цветни къщи, кафенета и ресторанти, в които ви смъкват кожата“, коментар от TripAdvisor. “Всичко е толкова туристическо. Не се усеща нищо автентично. Мои познати бяха нападнати посред бял ден в 2 следобед на една пресечка от главната туристическа зона. Сградите са старомодни и цветни, но толкова изкуствени“, коментар от TripAdvisor. Златният храм, Киото, Япония

Една от популярните туристически атракции в Япония, храмът Кинкаку-джи, известен още като Златният павилион, е едно от най-сниманите места в света. „Наистина не си заслужава усилията. Самият павилион безспорно е красив. Но ние не успяхме да направим една прилична снимка заради огромната тълпа. Няма вход към него, така че можете само да го гледате през езерото, а след това да повървите зад него“, коментар от TripAdvisor.

Синята Джамия, Истанбул, Турция Построена през 17 век, Синята Джамия е в маршрута на почти всеки турист в Истанбул. Издигната е по поръчка на султан Ахмед I и е огромна, но много разочароваща за посетителите. “Красива е, но не е нещо повече от останалите джамии, които видях в Истанбул и в които има много по-малко посетители“, коментар от Reddit. „Сградата е наистина величествена, но персоналът вътре е много груб и наистина развалиха пътуването ми в Истанбул. Освен това килимът вътре мирише ужасно и е много неприятно да ходиш бос по него“, коментар от TripAdvisor.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *