Топката ще стане лавина

Превъзбудени били, коментира той после. Не е ясно какво ли щеше да каже, ако няколко баби го бяха направили на бяла мечка насред София.
А има за какво хората в цялата страна да са ядосани. Енергийни дружества и топлинни счетоводители редовно им разпращат сметки за светло и топло, които биха прилягали на малък завод. След това се оправдават с неясни формули и международното положение, за да протегнат ръка: Дай!
Още в началото на мандата премиерът Борисов посочи, че доведените от предишни правителства монополисти „не правят безобразия в собствените си държави, но в България правят каквото си искат“. Нещо промени ли се за потребителя – не. Само сметките станаха още по-големи.
Добре известно е, че българинът излиза масово на протест, когато го ударят зле по джоба. Щом горят коли на ЕРП-та и летят снежни топки по енергиен министър, моментът може и да не е дошъл, но е много близо. Особено за хората в средна и напреднала възраст, които трудно могат да отделят по 500+ лв. на месец само за сметки.
И друг път е имало недоволство от глад и скъпотия, но сега на площадите чакат и едни други хора – тези от младите българи, които стават за нещо. Тези, които са добре образовани и печелят доста, но това не им пречи след работа да блокират „Орлов мост“ в името на своята кауза.
От там до истинската промяна има само една стъпка – млади и стари най-накрая да намерят общ език. Тогава снежната топка ще стане истинска лавина и ще има доста пометени – бивши, настоящи и стягащи се за бъдещи…

 
Webcafe.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *