Тотал Е&П дари оборудване за 75 х. евро на СУ

Тотал Е&П България и неговите партньори в проучвателния проект „Хан Аспарух“ ОМВ и Репсол дариха на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ оборудване на стойност 75 хиляди евро.

Дарението включва включва най-модерния лабораторен фотометър, който може да се свързва с петрографските микроскопи, дарени на университета през 2014 г., камера, проектор и компаси за практикум на студентите.
От Софийския университет „Св. Климент Охридски“ оцениха високо дареното оборудване, тъй като то ще даде възможност на студентите от Геолого-географския факултет да повишат квалификацията си и да станат по-добри специалисти в областта на геологията.
„Истински се радваме, че можем да подкрепим българските студенти. Вярваме, че използвайки подобно съвременно оборудване, те ще могат да задълбочат познанията си по най-професионалния и ефективен начин“, коментира Кзавие Фожрас, Управител на Тотал Е&П България.
Дарението беше обявено по-рано днес на официалната церемония по връчване на дипломите на завършилите Геолого-географския факултет към Софийския университет. По време на събитието Кзавие Фожрас получи официален сертификат за дарение в потвърждение на подкрепата и значимата роля на Тотал в обучението на българските специалисти.
„Ценим високо дългосрочното си партньорство с Тотал. Сигурни сме, че този принос, осигуряващ възможности за практически изследвания, ще вдъхнови нашите студенти да се ориентират към кариера в областта на нефто-газовата промишленост“, сподели проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Направеното дарение е видим резултат на програмата, която Тотал и партньорите му развиват, за да осигурят възможности за обучение на български студенти.
Тотал Е&П България Б.В. е дъщерно дружество на базираната в Париж глобална енергийна група Total S.A. Подразделението „Проучване и добив“ на Тотал отговаря за дейностите по проучване, разработване и добив на нефт и природен газ в повече от 50 страни по света. Тотал, заедно с партньорите си Репсол и ОМВ, започна проекта „Хан Аспарух“ през юли 2012 г. Блок „Хан Аспарух“ е с площ от 14 220 кв. км. По договора с българското правителство се предвиждат двa проучвателни сондажa. Тотал Е&П България Б.В. е оператор на проекта в блока от април 2014 г.
Наред с проучвателните дейности в България, Тотал работи активно и в доставките и продажбата на масла чрез дъщерното си дружество Тотал България ЕООД.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *