Тръгна лотарията “Зелена карта” в САЩ

Заявките за лотарията ще се правят на електронен формуляр на специалния сайт за включване в програмата –  www.dvlottery.state.gov.
Хартиени молби няма да се приемат. Кандидатите за зелена карта не дължат такса за попълването на електронния формуляр E-DV. При регистрирането си те получат като потвърждение официален входящ номер, който трябва да се провери дали е печеливш най-късно до юни 2012 година.
Официалното съобщение за подбора на хората ще бъде публикувано на уебсайта на програмата www.dvlottery.state.gov на 1 май 2012 г.
Всеки, който сметне, че е станал жертва на измама, трябва да изпрати имейл на адрес iv_sofia@state.gov
Ежегодно правителството на САЩ отпуска 50 000 Зелени карти чрез официалната си DV лотария. Това са постоянни визи които дават възможност на спечелилите ги и семействата им да заминат да живеят и работят за постоянно в САЩ.
Тази година заради компютърна грешка  на 13 май  Държавният департамент на САЩ анулира  резултатите от американската годишна лотария за имиграционни визи. След повторно теглене на лотарията хиляди се оказаха потърпевши,  сред които и българи.
По-късно програмата „Зелена карта“ беше спряна временно  заради дебати в американския конгрес за опасностите от лесния достъп до страната и за размиването с емигранти на трудовия пазар в криза.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *