Тръмп: Коронавирусът ще си отиде и без ваксина

Коронавирусът ще си отиде дори и без ваксина, което ще се случи заради „стаден манталитет“. Това каза президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от „Гардиън“.

Снимка: БГНЕС

„Ще си отиде без ваксина. С времето ще си отиде. И ние ще развием стаден манталитет. Ще се развие имунитет, и ще се случи“, коментира Тръмп, информира infostock.bg.

По-рано днес Доналд Тръмп обяви, че САЩ може да имат ваксина срещу смъртоносния коронавирус още до 3-4 седмици. „Много сме близо до това да се сдобием с ваксина“, каза Тръмп на обществена проява във Филаделфия.

Тръмп в паника, втора вълна от COVID-19 може да попречи на преизбирането му - По света и у нас - БНТ Новини
 „Ако искате да знаете истината, на предишното правителство щеше да му отнеме може би години за откриване на ваксина заради Управлението за контрол на храните и лекарствата и всички одобрения. А ние сме само на седмици от това да я получим, може би три седмици, четири седмици“, каза още Тръмп, информира infostock.bg.

Наскоро стана ясно, че коронавирусната ваксина на Pfizer може да бъде разпространена сред американците още преди края на годината, ако се установи, че е безопасна и ефективна.

Тръмп получава номинацията си за президент в Шарлът - По света и у нас - БНТ Новини

„Ако Администрацията по храните и лекарствата одобри ваксината, компанията е готова да разпредели стотици хиляди дози“, заяви главният изпълнителен директор на фармацевтичната компания Алберт Бурла.

Американският фармацевтичен гигант работи заедно с германския производител на лекарства BioNTech. През юли правителството на САЩ обяви, че ще плати на компаниите 1.95 млрд. долара за производство и доставка на 100 милиона дози от тяхната ваксина, ако се окаже безопасна и ефективна.

Тръмп пак обвини Германия за НАТО - News.bg

Pfizer е една от трите компании, които в момента са в последния етап на тестване за ваксина срещу коронавируса. Другите две компании са Moderna и AstraZeneca.

Припомняме, че САЩ са най-засегнатата от коронавируса държава в света с повече от 6.6 милиона случая и над 195 000 починали.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *