Тръмп понижи акциите на Boeing

Новоизбраният президент Доналд Тръмп призова във вторник правителството да отмени закупуването на новия самолет „Еър форс Уан“ на „Боинг“, предаде Reuters.

„Боинг строи чисто нов „Еър Форс Уан“ 474 за бъдещия президент, но цената е извън контрол, над 4 млрд. долара. Отменете поръчката“, каза Тръмп в съобщение в „Туитър“. Малко след това пред репортери в Ню Йорк Тръмп каза: „Самолетът е напълно извън контрол. Смятам, че това е нелепо. Смятам, че „Боинг“ леко преувеличават“.
„Ние искаме „Боинг“ да прави много пари, но не чак толкова много“, допълни той. Сумата на договора за разработването на новия самолет за президента на САЩ възлиза на само 170 млн. долара, а не на четири милиарда. Това обявиха от самолетостроителната компания „Боинг“ в отговор на критиките на новоизбрания президент Доналд Тръмп, че разработването на самолета е прекалено скъпо, предаде Reuters.
„В момента имаме договор за 170 млн. долара за определяне възможностите на този сложен военен самолет, отговарящ на уникални изисквания за президент на САЩ“, се казва в изявление на компанията. „Ние очакваме да работим в ВВС на САЩ в следващите фази на програмата, позволяваща ни да осигурим най-добрите самолети за президента на най-добрата цена за американските данъкоплатци“, се казва още в него.
Акциите на „Боинг“ паднаха след изказването на Тръмп.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *