Туристите в Турция: Дистанция и маски в морето

„Социална дистанция и в морето, и на плажа“, пише турският в. „Акшам“ в публикация, посветена на мерките за безопасност срещу коронавируса на плажовете в Турция, които бяха отново отворени от 1 юни.

Aquasis De Luxe Resort & Spa 5* - UAI - Дидим, Турция / 7 нощувки

„Турция е най-сигурната страна в Европа в областта на туризма“, твърди ресорният министър Мехмет Ерсой, цитиран от вестника. Думите му са във връзка със сертифицирането на хотелите и заведенията в страната като безопасни от COVID-19. Както посочи министърът, общо 1650 хотели и ресторанти са кандидатствали за удостоверението досега.

За да убеди чужденците и техните правителства, че пътуването до Турция е безопасно, Анкара започна програма за „здравословен туризъм“, която предвижда определени изисквания за туристическите обекти, така че да бъдат сертифицирани като надеждни срещу разпространението на COVID-19, информира expert.bg.

Ще ходим ли това лято на море!? - www.PlovdivMedia.bg

Сертификатите, удостоверяващи че изискванията са покрити, се издават от Турския институт за стандартизация, който гарантира, че базата за настаняване и хранене на хотела отговаря на определени критерии за безопасност предвид епидемията от коронавирус.

„Гражданите спазват правилата! Почиващите прилагат мерките, плажовете са хигиенични“, отбелязва „Акшам“ в репортаж от Мармарис.

НА МОРЕТО | Турция със строги мерки в хотели и ресторанти

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *