Туроператори от цял свят се събират за трети път в Пловдив

Третата международна среща на туроператорите започва в Пловдив. Тя ще продължи от 21-ви до 24-ти ноември в хотел Империал и се очаква да събере над 150 участници от цял свят.

Очаква се форумът да бъде открит от заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева. На събитието ще присъстват още и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Над 75 туристически компании са заявили участие във форума. 50 от тях са чуждестранни, има и 25 български. Ще участват представители от Великобритания, Германия, Гърция, Грузия, Унгария, Италия, Индия, Латвия, Румъния, Испания, Сърбия, Хърватия и Украйна.

Приоритет на срещата е промотиране на Пловдив и региона като туристическа дестинация. Друг важен аспект е възможността за директни контакти по време на срещите между чуждестранните участниците и представители на местния туристически бранш.

В първия ден след откриването са включени презентации на България като туристическа дестинация, която ще бъде представена от Министерство на икономиката и енергетиката, следвана от представяне на Пловдив. Те ще бъдат последвани от работни срещи между участниците.

На 22 ноември (петък) ще бъде разглеждана хотелската база в Пловдив, а в следобедната програмата на форума е предвидена разходка из Стария град. Гостите на форума ще присъстват на откриването на Дефилето на младото вино, като демонстрация на възможностите за винен туризъм в региона.

На 23 ноември (събота) за чуждестранните участници Община Пловдив в сътрудничество с Българският съюз по балнеология и СПА туризъм, организира посещение в Хисаря, където гостите ще се запознаят с възможностите за СПА туризъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *