Убити при стрелба в християнско училище в Калифорния

Инцидентът е станал около 10.45 местно време в Oikos University, чиято цел е да преподава с „християнски ценности и вдъхновение“.  „Има много жертви от стрелбата, на мястото пристигнаха екипи на бърза помощ“, съобщи полицията в декларация. В училището се преподават религиозни специалности, музика и социални грижи. „Сан Франциско Кроникъл“ съобщава за четирима убити в Ойкос Юнивърсити в Източен Оукланд, докато „Контра Коста Таймс“ твърди, че жертвите са повече. Местният телевизионен канал Фокс нюз предаде, че има четири или пет покрити тела пред сградата на колежа.
Като се позова на местни източници, Асошиейтед прес съобщи, че най-малко петима души са убити при нападението.Полицията е задържала вероятния извършител на стрелбата в частен християнски колеж.  Първоначално полицията предупреди, че заподозреният извършител, описан като кореец на около 40 години, е избягал, но скоро след това имаше ново съобщение, че „вероятният заподозрян е в ареста“.
„Няма пряка опасност за обществената сигурност в района“, съобщи полицейското управление в Оукланд. На мястото са изпратени линейки.Оказва се помощ на ранените.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *