Ученици пишат „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни“ по време на състезание

Недопустимо е ученици да пишат на политически теми, каза за „Хоризонт“ началникът на регионалния инспекторат Йордан Чалъков.
„Регионалният инспекторат по образованието не е бил информиран за това какво състезание или каква дейност ще се извърши в Пещера. Нямаме никаква информация от директорите, подадена към нас. Другото, което мога да ви съобщя, е самата община Пещера също няма изпратена до нас някаква покана или някакво уведомление за някакво състезание, т.е. ние до момента трябва да изясним случая кой всъщност е организирал това нещо и защо ние не сме уведомени. Назначил съм проверка до всички директори да ми обяснят писмено как са участвали в състезанието, какъв е регламентът, кой им е разрешил. Не е допустимо ученици да пишат относно политически партии, дейности и т.н“, посочи Чалъков.
Народният представител от ГЕРБ Пазарджик Красимира Симеонова се извини на обществеността в Пещера за организирането на ученическо състезание.Тя заявява, че е готова да понесе отговорността си за проявата, която не е била съгласувана с ръководството на ГЕРБ. Изявлението на Симеонова беше разпространено от пресцентъра на партията.
Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще вземе решение по случая на следващото свое редовно заседание, след като се запознае с всички факти и обстоятелства около организирането на ученическото състезание в Пещера, съобщиха от партия ГЕРБ.
Кметът на община Пещера Стелиян Варсанов, избран от листата на ГЕРБ, коментира единствено, че е присъствал само на връчването на наградите на ученическото състезание в Пещера: „Аз съм връчил наградите на децата, които са участвали в едно спортно мероприятие. Знам за какво става въпрос, но не мога да го коментирам в момента. Имам си съображения. Просто искам да ги изясня нещата и тогава да ги коментирам“.
Пред „Хоризонт“ председателят на парламентарната образователна комисия Огнян Стоичков заяви, че при случая с ученическото състезание в Пещераса нарушени най-малко два закона – за защита на детето и за народната просвета.
С думите „това е свидетелство за безпомощност“, коментира станалото в Пещера депутатът от БСП и член на парламентарната образователна комисия Андрей Пантев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *