„Фиат“ ще наеме 500 нови инженери

В рамките на една година италианският автомобилен гигант Fiat смята да наеме на работа 500 инженери.
По този начин общият им брой в сектора „Инженерство и дизайн“ на Fiat Group Automobiles ще стане 3500, съобщи финансовият всекидневник „Соле 24 оре“.
Причина за решението е, че отделът се нуждае от свежи попълнения, чрез които да се поддържа силното темпо, с което биват лансирани все нови и нови модели коли.
„Вече отминаха времената, когато стратегиятавключваше дефинирането настила и на някоя и друга концепция, след което се сглобяваха автомобилите. Днес технологиите са много по-важни – дори ако трябва да поръчаш нещо на даден доставчик, трябва да знаеш перфектно какво точно искаш“, казва шефът на сектора Harald Wester.
Според него „Фиат“ се нуждае от компетентни хора в сфери като тази на виртуалния свят, тъй като проектирането на автомобилите се извършва изключително на компютъра.
Единствено последните фази се реализират с „физически“ модели. Новите компютърни инженери трябва да бъдат в състояние дасе справят синтегрирането на системите, от които е съставена една кола.
За кадри „Фиат“ разчита предимно на Политехническия институт в Торино, но също така и на висшисти от чужбина.
Наетите на работа сега обаче ще имат възможност в бъдеще да работят и в други сектори от групировката, където общият брой инженерни кадри достига 13 000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *