Физическите лица ще могат да търгуват без такси с акции на борсата в четвъртък

Физическите лица ще могат да търгуват с акции без такси и комисиони на БФБ на 25 юни, четвъртък. Това е шестото издание на инициативата на фондовата борса, Централния депозитар и инвестиционни посредници, като целта е повече дребни инвеститори да имат достъп до капиталовия пазар.

БФБ ще начислява такси на компании, които продават акции за първи ...

„Инициативата има за цел да подобри инвестиционната култура и да увеличи знанието за капиталовите инструменти като форма на инвестиция в страната ни“, посочват от БФБ. В проекта участват 17 инвестиционни посредници и банки. Възможността ще важи при до 15 изпълнени на 25 юни поръчки на физическо лице с обем не повече от 2000 лв. на единична изпълнена поръчка.

Промени в индексите на БФБ-София от 19 март | ELANA BG Trader

Изданията досега показаха, че по време на т.нар. Ден за акции се повишава активността и оборотът на борсата – нещо ключово на фона на силния спад на обемите през последните години. Обикновено в този ден сделките се повишават 3-4 пъти. В момента средно на борсата се сключват около 3-4 хил. сделки на месец, а от началото на годината месечният оборот е между 10 и 20 млн. лв., показва статистиката на БФБ, информира capital.bg.

Търговия с акции на Доверие ОХ формира почти половината от оборота ...

Банки и посредници в инициативата

„Авал ин“, БАКБ, ББР, „Бенчмарк финанс“, „Евро-финанс“, „Елана трейдинг“, „Капман“, „Карол“, „МК брокерс“, ОББ, ПФБК, СИС, Тексим банк, Токуда банк, „Фоукал пойнт инвестмънтс“, „Ъп тренд“, „Юг маркет“.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *