Филип Лот: Заложете на лева – има всички предимства на еврото, няма недостатъци

Има доста голяма необходимост от спазване на правила – така финансистът Филип Лот коментира в „Преди всички“ победата на Оланд на изборите във Франция.
Новото правителство на Гърция ще трябва да се съобрази с новата реалност. Не се безпокоя от финансовата стабилност на еврозоната в следващите месеци. Мисля е, че е нормално финансовите пазари от време на време да са тревожни, но не е реалистично за бъдещото гръцко правителство да напусне еврозоната. Ако това все пак стане, това не би било драматично за останалите страни.
Няма опасност гръцките проблеми да се пренесат в България. Българската икономика е много по-стабилна и солидна от тази на Гърция. България е за пример – много нисък дълг, много нисък бюджетен дефицит. Не може да се прави връзка, в икономически план няма сравнение. Освен това България много малко изнася за Гърция. За още дълго време лихвите ще останат на сравнително ниско ниво. Проблемът на еврозоната е забавеният растеж. Имаме нужда от това лихвените проценти да останат ниски, иначе растежът няма как да дръпне нагоре. Лихвите ще останат ниски в следващите 18 месеца, до 2 години. Съветвам вашите слушатели да спестяват парите си в левове, левът е стабилна валута. Има всичките предимства на еврото и няма недостатъците му, каза Филип Лот.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *