„Фолксваген“ изтегля от пазара автомобилите с неизправни двигатели

„Фолксваген“ ще започне да изтегля от пазара автомобилите си с дизелови двигатели, оборудвани със софтуера за манипулиране на тестовете за емисиите вредни газове.Това заяви в интервю за германския вестник „Фанкфуртер алгемайне цайтунг“ новият главен изпълнителен директор на компанията Матиас Мюлер.

Той обеща колите да бъдат поправени до края на следващата година, предаде Ройтерс.„Ако всичко върви по план, можем да започнем изтеглянето през януари. Всички коли трябва да бъдат поправени до края на 2016 г.“, каза Мюлер.

Той смята, че само няколко служители на компанията са в скандала с манипулипането на дизеловите емисии, което удари по акциите и репутацията на „Фолксваген“.Според него предшественикът му Мартин Винтеркорн не е знаел за измамата.

Мюлер каза, че компанията трябва да стане по-малка и децентрализирана и че ще се разгледа внимателно приносът на всеки модел и бранд за „Фолксваген“. Мюлер смята, че на компанията е необходима еволюция, а не революция, за да бъде вкарана отново в релси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *