Хазартните оператори във Великобритания приемат залози за съдбата на Гърция

Хазартните оператори във Великобритания отвориха възможностите за залози върху съдбата на Гърция. Фейлиъм МакАнюмър от една от водещите компании във Великобритания обясни пред Хоризонт

Ние винаги сме искали да предложим нещо повече на нашите клиенти. Както знаете, повечето от тях залагат на спортни събития. В същото време има много хора, които имат по-широки интереси, включително и политиката. Ето защо те искат да залагат и на подобни събития. Винаги, когато се спекулира по някаква тема, хората искат да заложат пари и да опитат късмета си. Ние просто им даваме възможност да направят това.

Реално друга компания бе първата, която преотвори възможностите за залози върху гръцката криза. Тя е представлявана от Греъм Шарп.

Имаше много хора, които искаха да залагат върху развитието на ситуацията в Гърция. Ние преценихме ситуацията и решихме, че има възможност да отворим залозите отново. Докато преди залагахме повече, че Гърция ще остане в еврозоната. Сега обаче смятаме, че е много по-вероятно Гърция да напусне преди края на годината. Ние постоянно следим ситуацията. Имаше период, в който бяхме преценили, че хората няма да искат да залагат. Сега обаче нещата се променят много бръзо и решихме да преотворим залозите.

Различните компании обаче дават различен срок за излизането на Гърция от еврозоната

В момента имаме залози 4 към 5 за това Гърция да приеме друга валута до края на 2017 г. Това означава, че даваме повече от 50 % шанс Гърция да напусне еврозоната през следващите 18 месеца.

Когато отворихме тези маркери, залогът беше 3 към 1. Все пак ние бяхме предвидливи още през януари. Знаете обаче, че тя е подложена на все по-голям натиск. В същото време тя също стана доста по-агресивна. Сега смятаме, че шансовете Гърция да напусне еврозоната се увеличават, коментира МакАнюмър и направи паралел между залаганията върху любимия на британците футбол и политическата интрига в Гърция:

Ситуацията има огромно влияние върху цената на залозите. Представете си, че Гърция играе футболен мач и Георгиос Самарас се контузи. Тогава шансовете на гръцкия отбор се сриват.

Същото се случва и когато залагаме на събития като излизането на Гърция от еврозоната. Ние следим много внимателно какво казват от Международния валутен фонд, от европейските лидери и представителите на гръцкото правителство. Това има огромно значение за нас, когато определяме цената на залозите.

Греъм Шарп също призна, че познанията върху политическата ситуация помагат на любителите на хазарта:

Ние предоставяме възможност за залози по много теми. Разбира се, основно на спортни събития. Практически почти няма спортно събитие, за което не приемаме залози. Реално, залозите върху политически и финансови събития са по-малката част от нашия бизнес, но има хора, които се интересуват от тях и ние не може да ги пренебрегнем. И ако имат познания върху политическата обстановка, както хората, които залагат на футбол, се интересуват от този спорт, тогава и те имат по-голям шанс да осребрят залога си.

Хазартните оператори не са сигурни докога ще държат отворена възможността за залагания върху гръцката криза, но са сигурни в едно – докато гърците играят с късмета си и търпението на кредиторите, за тях ще има добра бизнес ниша и със сигурност няма опасност да фалират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *