Хамис Кадафи не бил убит при натовската атака

„Това не е вярно. Те изфабрикуваха тази новина за Хамис Кадафи в Злитан, за да оправдаят убийствата си“, каза Муса Ибрахим. Според него това е мръсен номер, с който НАТО иска да прикрие извършено от алианса убийство на цивилно семейство в Злитан.
Жена и двамата й сина от семейство Марабит в Злитан бяха убити, вероятно при въздушен удар, рано вчера в дома им на запад от града. Чужди журналисти бяха закарани в Злитан от либийските власти, за да заснемат разрушената къща и телата на убитите. Правителството на Кадафи редовно съобщава за смъртни случаи от удари на НАТО и нарича жертвите мъченици, но за първи път от седмици съобщава подробности за самоличността на убитите. Освен това за първи път режимът дава на журналисти възможност да видят отблизо и да отразят жертви на въздушните удари.
Говорител на бунтовниците каза по-рано днес, че при въздушен удар на НАТО са убити 32 лоялни на Кадафи хора в Злитан, сред които и синът му Хамис. НАТО не потвърди смъртта на Хамис Кадафи. Алиансът съобщи вчера, че е поразил командно-контролен център в района на Злитан.
Агенцията припомня, че не за първи път се съобщава, че Хамис е починал. Арабски медии съобщиха през март, че той бил умрял при самоубийствена атака на либийски военен пилот, който разбил самолета си в база, в която се намирал Хамис. И тогава Триполи опроверга тези съобщения.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *