Хюндай отворя своя банка в Европа

Хюндай моторс – най-големият производител на автомобили в Южна Корея, съобщи, че вече е получил разрешението на Европейската централна банка за откриване на нова банка в Европа, която е предназначена изцяло  да финансира автомобилния пазар.Предполага се, че банката ще започне да функционира пълноценно още в края на тази година, през декември. Централата й ще бъде във Франкфурт, уточнява  финансовото подразделение на Хюндай – Хюндай капитал сървисиз (Hyundai Capital Services), цитирано от ДПА и БТА.
Банката, която ще се казва Хюндай капитал банк Юръп (HCBE) ще даде тласък на продажбите на Хюндай и Киа (Kia) в Европа, посочва компанията. Хюндай моторс и Киа моторс (Kia Motors) заедно са петият по големина автомобилопроизводител в света.
Плановете са банката да предлага на потребителите преки финансови услуги, свързани с автомобилите – финансирането на вноски, лизинг, застраховане и други. Хюндай планира банки и в други европейски страни като Испания, Франция и Италия, като банката във Франкфурт ще играе ролята на европейска централа, а в останалите страни, също големи пазари за автомобилите с тази марка, ще бъдат нейните подразделения.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *