Швейцария с ръст на БВП от 0,7%

Реалният брутен вътрешен продукт (БВП) на Швейцария се е увеличил с 0,7% през второто тримесечие на 2018 година в сравнение с предходното тримесечие, съобщава швейцарският ежедневник Tagesanzeiger.Швейцария с ръст на БВП от 0,7%.

Резултат с изображение за швейцария икономика

Ръстът на БВП е 3,4% през второто тримесечие в сравнение с година по-рано. Данните са представени от Държавния секретариат по икономическите въпроси (Seco). Предоставените данни надхвърлиха очакванията на икономистите.

За пето поредно тримесечие БВП на Швейцария се увеличава със стойност над средната и темпът на ръст на БВП на алпийската страна е по-бърз от този на еврозоната. За първото тримесечие темпът на растеж бе преразгледан на 1,0%, спрямо предишните 0,6%.

Швейцарската индустрия се намира в бърз растеж през второто тримесечие на 2018 г. Секторът се е увеличил с 1,5% и продължава положителното развитие през последните тримесечия. Ерик Шейдегер, директорът на Seco говори за „впечатляващ“ растеж. Вероятно индустриалният сектор е достигнал зенита си, добавя Шейдегер, информира infostock.bg.

Според Seco, индустрията се подкрепяше от силното външно търсене и благоприятния валутен курс. След две по-слаби тримесечия износът на стоки отново нарасна с 2,6%. „Досега няма почти никакви последици за Швейцария от международните търговски спорове“, заявяват от Seco.

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *