Швейцарският регулатор разследва Credit Suisse заради шпионски скандал

Credit Suisse Group AG заяви в сряда, че швейцарският орган за надзор на финансовите пазари Finma е решил да открие производство, свързано с шпионски скандал с надзора на банка, който скандал засегна репутацията на швейцарската банка.

Кредитната институция посочи, че „взема под внимание това решението за разследване и ще продължи да си сътрудничи изцяло с Finma“.

„Съветът на директорите и изпълнителният съвет на Credit Suisse се съгласяват и недвусмислено потвърждават, че наблюдаването на служителите не е част от културата на Credit Suisse“, се казва в изявлението на швейцарската банка. Няма да се правят допълнителни коментари, докато регулаторният орган не представи своите констатации, посочи банката.

Шпионският скандал, произтичащ от наблюдението на двама ръководители на Credit Suisse, започна през септември миналата година и доведе до оставката на главния изпълнителен директор Тиджан Тиам. Г-н Тиам каза, че не е знаел за наблюдението, преди то да стане публично достояние, и съжалява, че се е случило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *