Ще достигне ли биткойнът отново 10 000 долара

Отново се върнаха смелите прогнози за цената на биткойна. А причината – наскорошното поскъпване на криптовалутата, добавила около 20% към стойността си и то само за седмица.Ще достигне ли биткойнът 10 000 долара.

Резултат с изображение за биткойн

Анализатори и инвеститорите започнаха да се надпреварват в опитите си да прогнозират цената на криптовалутата.

 

Рано тази сутрин биткойнът се търгува при нива от около 8 100 долара. И докато най-голямата сред криптовалутите, върна част от спечеленото, след като достигна нива от близо 8 500 долара, факт е, че се отдалечи сериозно от дъното си под 6 000 долара.

Според Спенсър Богарт от Blockchain Capital, биткойнът ще продължи да поскъпва, като слабостта в цената на криптовалутата е изчерпана.

Анализаторът посочва, че в момента биткойнът си търси причина, за да продължи да поскъпва. И такава може да бъде дадена от всяка следваща новина.

Иначе, според технически анализатори, поскъпването на криптовалутата може да се ускори при едно условия. Пробив на ключово ниво на съпротива, където освен върха на биткойна от миналата седмица, е разположена и 50-дневната пълзяща средна величина.

Казано по друг начин, пробив и трайно задържане на биткойна над 8 500 долара, може да даде сериозен повод на инвеститорите да продължат с покупките и да отведат криптовалутата отново за тест на психологическата граница от 10 000 долара.

Разбира се, инвеститорите трябва да са напълно наясно, че дълго задържане под 8 500 долара и неуспешен пробив на нивото, може да отвори пътя на биткойна отново надолу за тест на горната съпротивителна линия (с червена линия на графиката), която от линия на съпротива, би следвало вече да премине в линия на подкрепа. Тази линия е в диапазона между 7 500-7 300 долара, информира infostock.bg.

Трейдърите трябва да имат предвид, че най-голямата сред криптовалутите, не се е повишавала над 50-дневната си пълзяща средна величина от май насам. Или в момента, биткойнът е изправен пред много сериозна съпротива, която ако не издържи може да му даде сериозен тласък нагоре.

 

 

financebg.com/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *