Ще има ли ваучери за евро програми

Министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи пред журналисти, че в държави като Германия е необходимо да се разкрият допълнителни Служби по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/.

На местата, където имаме стратегически партньори, за бързоразвиващите се икономики в Азия, също трябва да се предвидят СТИВ, допълни той. По думите на министъра към момента не се обсъжда закриване на търговски служби.
В отговор на въпрос министърът съобщи, че за малките и средни фирми се предвижда въвеждането на ваучерна система, която да опрости съществуващите административни процедури при кандидатстване по оперативните програми. Като цяло се предвижда по-лесно кандидатстване от фирмите, без да бъдат обременявани от много документация, която към момента се изисква, допълни министърът. В подкрепа на малките и средни фирми е необходимо също разкриване на звена на ресорната Агенцията във всички региони, смята министърът и допълни, че според анализ, на местата, където има такива звена, по-добре се реализират проектите. Подобна трябва да е и политиката по оперативната програма „Конкурентоспособност“, като звената по нея трябва да са до хората и бизнеса.
Министърът участва в годишна среща на търговско-икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси , информира БТА.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *