Юбилейният приз „Банка на годината” е спечелен от Първа инвестиционна банка

Банките отличници за изминалата 2011 година в останалите категории са:

Пазарен дял: Първа инвестиционна банка
Динамика на развитието: Корпоративна търговска банка
Ефективност: Райфайзенбанк (България)
Чуждестранен банков клон: Ситибанк Н.А – клон София
Банка на клиента: УниКредит Булбанк
Приз на „Тайния клиент”: Райфайзенбанк (България)

Финансовият и бизнес елит на страната ще се събере на гала церемонията тази вечер за връчването на статуетките, но и за да отпразнува 20 годишнина от създаването на приза „Банка на годината”. По случай юбилея на най-престижната награда във финансовия сектор, г-н Валентин Панайотов, председател на Асоциация „Банка на годината” коментира: „За тези 20 години успяхме  да наложим марката „Банка на годината” като символ на качество, безпристрастност и стабилност; Конкурсът се разви до 7 отделни категории и този юбилей за нас е само основата, на която ще градим всички бъдещи проекти на Асоциация Банка на годината”.
Победителят в категорията „Банка на клиента” се определя от гласуването на потребителите в Интернет на сайта на асоциацията до деня на обявяването му, а призът на „Тайния клиент” по уникално маркетингово проучване на работата на фронт офисите на над 500 банкови клонове в София и страната. Победителите в останалите категории се определят по методика на Асоциацията, съгласувана с Банков надзор в БНБ от комитет от финансови експерти сред които Андрей Пръмов, проф. Валери Димитров – председател на Сметната палата, Мария Шишкова – президент на Българския форум на бизнес лидерите, Мария Георгиева – директор на Международния банков институт, Владимир Ташков – изпълнителен директор на фондация Буров, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал, Саша Безуханова, Валентин Панайотов, Максим Бехар, Силвия Пенева и др.
Досега престижният приз „Банка на годината” са получавали Сосиете Женерал Експресбанк, Обединена българска банка, Банка ДСК, Райфайзенбанк (България), Юробанк И Еф Джи България (Пощенска банка), УниКредит Булбанк, Първа инвестиционна банка и др.

Събитието се организира от „Асоциация Банка на годината“, чиито учредители са доказани професионалисти като финансовият експерт Андрей Пръмов, партньорът в Делойт България – Силвия Пенева, партньорът в Мур Стивънс България – Стефан Ненов, създателят на призовете Банка на годината и собственик на търговската марка, многогодишният издател на в. Пари – Валентин Панайотов, известният специалист по публични комуникации Максим Бехар и др.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *