Янев: Върнете ми групата или ще контраатакувам

Ред, законност и справедливост” (РЗС) е настояла пред премиера Бойко Борисов групата на партията в парламента да бъде възстановена до 9 часа в сряда.
Лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че се е срещнал с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, съобщи „Фокус”.
В петък следобед заместник-председателят на ПГ на РЗС Марио Тагарински подаде заявление за напускане на групата, при което тя пада под изисквания минимум от 10 депутати.
„Поставихме по категоричен начин въпроса – дали ГЕРБ се нуждае от подкрепата от РЗС, дали ГЕРБ уважава дясноконсервативния проект на България, дали ГЕРБ се съобразява с позициите на РЗС, както в международен, така и във вътрешен аспект, кой поражда системните конфликти и това, че нито едно предложение на РЗС през близо 4 месеца да не бъде прието в парламента”, обясни Янев след срещата си с премиера.
„Ние заявихме, че за РЗС от тази ситуация има един-единствен изход – да се възстанови парламентарната група на РЗС и тя да бъде възстановена до 9 часа в сряда. За нас друго решение и други предложения са невъзможни и неприемливи. РЗС има потенциал да организира и проведе тежка контраатака срещу всеки, който иска в началото на нашия път да ни спре”, каза още Янев.
„Обръщам се чрез вас, медиите, към Марио Тагарински да възстанови мандата, който е на РЗС“, заяви на свой ред зам.-председателят на партията Димитър Абаджиев, цитиран от БТА. Според него двата варианта пред Тагарински са или да оттегли молбата си за напускане на ПГ на партията, или да подаде нова за напускане на парламента. Направи ми лошо впечатление, това, което каза премиерът, че Марио Тагарински му е поискал охрана, защото се страхувал от симпатизантите на РЗС, каза още Абаджиев.
Според Абаджиев излизането на Марио Тагарински от ПГ на РЗС е политически рекет от страна на ГЕРБ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *