Бензинът по-евтин с 10 стотинки

За ден цената на А-95 падна до 1,88 лв.

Петролът поевтиня и на международните пазари вчера на фона на проявената от Иран склонност да преговаря за ядрената си програма. Цената на суровия петрол се понижи с 43 цента до 72,67 долара за барел. В Лондон сорт „Брент“ поевтиня с 47 цента до 72,67 долара за барел. В азиатската търговия фючърсите също паднаха до 72,90 долара за барел с доставка през октомври.

С 10 стотинки падна цената на бензина само за два дни. Най-масовият А-95Н се продава по 1,88 лв. за литър по бензиностанциите на ЛУКОЙЛ, OMV и „Екопетролиум“. Бургаската рафинерия свали от вторник цените на едро с над 7 на сто. Так тон А-95 се продава за 1699 лв., а А-98 – за 1728 лв. Дизелът също поевтиня, макар и по-малко. Цената на литър е 1,81 лв. в OMV.

По бензиностанциите на „Петрол“ цените на горивата също паднаха.

От понеделник „Нафтекс-петрол“ изчислява цените по бюлетина на Platt’s European Marketscan. Те се променят ежедневно. По бензиностанциите обаче цената е различна, защото е съобразена и с регионалните особености, обясниха от компанията.

От днес таксиметровите шофьори ще могат да зареждат с отстъпка в „Петрол“. Компанията подписа договор с Националното сдружение на таксиметровите водачи в България (НСТВБ). Срещу специална карта Fleet taxi 3 хил. шофьори ще могат да ползват намаление в 483 бензиностанции. В 178 от тях се предлага и пропан-бутан. Отстъпката ще се ползва и в бъдещите метан-станции на дистрибутора на горива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *