Бизнес симулациите могат да бъдат 100% инвестиция

„Работодателите трябва да правят бизнес симулации. Това може да бъде 100-процентова инвестиция в развитието на бизнеса“, каза в ефира на Bulgaria On Air управителят на In Your Hands Павел Панов.

По думите му тези методи се използват в останалите държави от много време, но в България са навлезли едва преди десет години.

„Това е модел, който надгражда общите стандарти, лекционната форма на обучение. Благодарение на нея всички нефинансисти в дадена компания могат да разберат как работят парите“, обясни той.

Панов обясни, че има две основни тенденции в използването на бизнес симулациите.

„Едната е с насоченост към бизнес мисленето, стратегиите за развитие и обучението как работят парите. Другата обаче се основава на поведенческите симулации, които имат много ясен ефект върху материалното, но същевременно са и по-трудни за провеждане“, каза още той.

Експертът обясни, че този тип обучения продължават между 4-5 часа до 3 дни, които са напълно достатъчни за усвояване. След това е възможно да се правят различни индивидуални обучения, при които да се разговаря за всичко, което е било споменато преднияпът.

„Не трябва обаче да позволяваме на хората да забравят тези обучения. Има как да се избегне това“, каза Панов и призна, че най-обучаваните звена в една компания са мениджърите и търговците.

Той посочи, че след настъпването на световната финансова криза през 2008 г. всички фирми са се ориентирали към придобиване на стратегически обучения, чрез които хората получават голямата картина за състоянието на пазарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *