Биткойн добивът достигна исторически връх на трудността

Данните от BTC.com показват, че трудността на добива на Биткойн се увеличи с 1,72%, достигайки нов рекорд от 48,7T.

Въпреки че Биткойн преживя значителна волатилност през последните няколко месеца, мрежата достигна важен етап. Средната хешираща мощност в мрежата се увеличи до 348,6 EH/s въпреки настоящата негативна ситуация на пазара, което показва, че в мрежата навлизат повече миньори. Това е положителен знак за стабилността и дългосрочното здраве на Биткойн.

Трудността на добива на Биткойн колебаеше значително през изминалата година, започвайки от 29,79T на 27 април 2022 г. и достигайки рекордната си стойност на 20 април 2023 г.

Повишаването на трудността при добива през последната година прави мрежата по-сигурна, тъй като успешните атаки изискват повече изчислителна мощност.

В първите дни на Биткойн трудността за добив беше минимална, но тъй като повече хора започнаха да копаят, трудността се увеличи значително, което направи добива на Биткойн по-труден и скъп.

Рекордната трудност за добив в мрежата на Биткойн доказва устойчивостта на мрежата и насърчава миньорите и инвеститорите. Въпреки тежката ситуация на пазара на крипто в последно време и спирането на дейността на много миньори, сигурността на мрежата ще продължи да се увеличава с присъединяването на повече миньори.

Повишаването на средния хешрейт на мрежата и трудността при Биткойн добива е положителен знак за крипто пазара, който показва, че мрежата става по-силна и по-сигурна въпреки несигурността и сътресенията в индустрията.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *