Предложението на Етериум намаля с над 200 милиона долара

Според ultrasound.money общото предлагане на Ethereum е намаляло със 103,092 токена през последните 217 дни, което се оценява на над 200 милиона долара.

Ако „Сливането“ не се беше случило и Ethereum продължаваше да се обезпечава от миньори, а не от стейкъри, предлагането на криптовалутата щеше да се увеличава с 2.52 милиона токена или 4.9 милиарда долара годишно. След „Сливането“ обаче предлагането на Ethereum намалява с 0.144% годишно.

Освен това се очаква от предлагането на Ethereum да бъдат извадени 1.2 милиарда долара за същия период, според ultrasound.money. Настоящото предлагане на криптовалутата се равнява на приблизително 120,418,032 милиона монети.

Изгарянето на Ethereum беше предизвикано от EIP-1559 (Предложение за подобрение на Ethereum), което беше реализирано чрез ъпгрейда „Лондон“. Това предложение раздели таксите за транзакции на базова цена и приоритетна такса, като първата е изгаряна, а втората служи за плащане на миньорите.

EIP-1559 упражнява дефлационен натиск върху предлагането на Ethereum, тъй като базовата такса се изгаря и вече не може да се използва в мрежата. Откакто „Лондон“ влезе в действие, общото предлагане на криптовалутата се е увеличило с 3.21 милиона монети.

Изгарянето на Ethereum се увеличи след ъпгрейда Shapella, който се случи преди малко повече от седмица, което даде възможност за теглене на стейкнати Ethereum токени.

Към момента на писане на статията Ethereum се търгува на цена от 1,915 долара след 9% спад на цената през последните 7 дни.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *