Етериум: Значителен ръст на открития интерес – какво стои зад скокът?

Откритият интерес към CME договорите за Етериум (ETH) нарасна с 39% между 10 и 17 април след събитията в Shanghai. Този значителен скок на открития интерес е бил по-висок само в два предишни случая, когато имаше срив на FTX през ноември и при сетълмента в края на годината през 2022 г. Изглежда, че институциите може да променят своята експозиция към ETH. В същото време, развитието на фючърсите на CME върху Биткойн (BTC) е отрицателно, като спадът е 1.5% за последната седмица. Това може да свидетелства за пренасочване на фокуса върху ETH след като търговците вече са придобили положително отношение към това крипто пари. Това движение може да подскаже, че ETH може да прояви сила в сравнение с BTC през предстоящия период.

Възможно е скокът на открития интерес да се дължи на необходимостта да се хеджира експозицията на стейкърите. Стейкърите могат да изтеглят средства, което може да доведе до потенциални арбитражи и стратегии за доходност. Това може да заложи темелите на стратегии за възползване от разликите между фючърсните договори на ETH, които се търгуват на годишна база от 1.8%, и доходността на стейкванията, която е 4%.

Подобно на това, колко успешна ще бъде Beacon веригата в бъдеще ще определи доходността от стейквания, която ще управлява базата на фючърсите на ETH. Ще бъде интересно да се следи какви ще бъдат практиките и решенията на търговците спрямо тези изменения, както и кой криптовалутен пазар ще се наслади на споменатите движения.

Към момента на написването на статията, ETH се търгува на ниво от $1,911 с над 9% спад за последната седмица.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *