Защо няма да има сериозна корекция на пазара скоро?

Въпреки това, теорията на цикъла на Хърст, създадена от американския инженер Джей Ем Хърст през 70-те години на миналия век, предполага, че Биткойн биковете имат още време на разположение и че корекцията може да почака известно време.

Теорията на цикъла на Хърст включва осем основни принципа: общност, цикличност, сумиране, хармоничност, синхроничност, пропорционалност, номиналност и вариативност. По същество, тя се стреми да идентифицира повтарящ се времеви модел, измерен от дъно до дъно.

Въз основа на тази теория, предишните корекции, равняващи се на 50% или повече, са следвали цикличен модел. Времевите цикли показват, че следващата голяма корекция не се очаква поне до януари 2024 година.

Тези големи дъна датират от значителната корекция през 2017 година, последвана от дъното на мечия пазар през 2018 година, предизвикана от COVID пазарен срив през 2020 година, дъното през лятото на 2021 година и още едно през ноември 2022 година. Все още обаче не е ясно дали последното дъно е дългосрочно.

Следващата голяма циклична корекция с значителна сумация се очаква едва в средата на 2026 година. Следователно, не само по-кратките времеви цикли показват, че в краткосрочен план няма да има значителни мечи движения, но и по-големите времеви цикли показват същото.

Принципът на хармоничността предлага по-големите времеви цикли да бъдат разделени на половини и третини. Когато хармоничността се измерва като 1/3, по-малкият времеви цикъл ни връща към няколко значителни дъна на мечи пазари.

Макар че теорията на цикъла на Хърст изисква известна субективност, тя предполага, че при Биткойн може да не се стигне до голяма корекция още няколко месеца.

Въпреки това не може да се каже дали гореспоменатата информация е напълно точна или дали настоящата циклична структура ще започне да се променя или да се отличава с повече вариации. Ако графиките са точни, обаче, няма да станем свидетели на по-голяма корекция в продължение на още няколко месеца.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *