Биткойн: Инвестицията на MicroStrategy достигна колосалните $4 милиарда долара.

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Фонг Ле заяви, че увереността на компанията в нейната Биткойн стратегия остава силна, тъй като пазарът на дигиталните активи продължава да се развива. През първото тримесечие на 2023 г. компанията регистрира нетна печалба в размер на $461.2 милиона, което е подобрение спрямо загубата от $130.8 милиона през същия период на предходната година и загубата от $249.7 милиона през четвъртото тримесечие на 2022 г.

Печалбите са дължат на данъчни облекчения и печалба от погасяване на дълг. Въпреки това, оперативната загуба на компанията за тримесечието е $20.3 милиона, което е подобрение в сравнение с загубата от $170 милиона през същия период на 2022 г. Общите приходи за периода са се увеличили с 2.2% спрямо същия период на миналата година до $121.9 милиона. В Twitter, съоснователят на MicroStrategy Майкъл Сейлър сподели графика, показваща представянето на софтуерния гигант спрямо други компании и индекси, откакто започнала прилагането на стратегията си за Биткойн.

TradingView съобщи, че акциите на компанията са поскъпнали с 1.2% в следборсовата търговия. Към 31 март, 140,000 BTC, притежавани от MicroStrategy, имат балансова стойност от $2 милиарда, като средната цена на един биткойн е $29,803, което е малко над пазарната цена на актива към момента на писане на статията, около $28,900.

Освен това, компанията обяви, че е закупила биткойн, използвайки $179.3 милиона приходи от продажбата на обикновени акции клас А, съгласно споразумение за продажба от 2022 г. Според CoinGecko, за 3-месечния период биткойн е пораснал с приблизително 72%.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *