Какво ще означава обезценяването на долара за криптовалутите?

Раул Пал предполага, че САЩ може да влезе в нова фаза на „печатане на пари“, за да се справи със значителния си дълг след срива на First Republic Bank. Той предупреждава, че повечето хора няма да успеят да избегнат неблагоприятните последствия от обезценяването на валутата, като разчитат на повишаване на заплатите или на стратегии за спестяване.

Пал вярва, че 99% от хората ще бъдат отговорни за изплащането на дълга и подкрепата на спасителните програми, докато 1% ще се възползва от увеличаването на стойността на активите си. Той обяснява, че само технологичните акции и висококачествените криптовалути, като Биткойн и Етериум, вероятно ще се представят по-добре при обезценяването на валутата, като криптовалутите имат най-висока бета към балансите на световните централни банки.

Пал предвижда, че други активи, включително недвижимите имоти, златото, SPX, доходността на облигациите, акциите на развиващите се пазари и кредитите, ще се изравнят с балансите на централните банки или ще се представят по-слабо.

Той подчертава, че Биткойн е проектиран за тази ситуация и поради своята фракционализация е достъпен за всички, а Етериум дори предлага допълнителна доходност. Мутуализацията на дълга е игра, която можете да изберете да избегнете.

Цитатът на Раул Пал по-горе е от туит, в който той предвижда, че First Republic Bank може да бъде принуден да се обърне към Федералната резервна система за подкрепа, като в противен случай ще бъде предадена на ФДИК.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *