„Биткойн може да бъде подценен и да постигне експлозивен успех“, казва Антъни Скарамучи.

В интервю за Bloomberg, Скарамучи заяви, че криптовалютният пазар е преживял значителен спад след противоречията около FTX през миналата година. Според него настоящата стойност на Биткойн трябва да бъде около 40 000 долара, което е приблизително с 46% по-висока от текущата му цена. Той сравни ситуацията с комбинацията от Джон Мериуедър и Бърни Мейдоф, визирайки измамата, свръхзадлъжнялостта и прекомерната увереност, проявени от Сам Банкман-Фрийд. Събитията от миналата година предизвикаха значителна депресия на пазара, което според Скарамучи означава, че пазарът е прекалено нисък в момента.

По време на писането на статията, Биткойн се търгува на цена от 26 933 долара, което показва около 5% увеличение от минимума му през май от 25 811 долара. Скарамучи предполага, че ако процентът на приемане на Биткойн се удвои от сегашното му ниво, водещата криптовалута ще преживее експлозивен ръст.

Той отбелязва нарастването на интереса към криптовалутите и разширяването на портфейлите, като в момента глобалното усвояване на Биткойн е 4%, което се равнява на около 340 милиона портфейла. Скарамучи сравни това със състоянието на интернет през 1998 г. За да се наблюдава значителна възвръщаемост, степента на усвояване на Биткойн трябва да се увеличи от 4% на 8%, а Скарамучи призова за търпение в този процес.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *