Биткойн може да достигне $100,000 благодарение на положителната тенденция

Според доклад на Fortune предишните тенденции показват, че четиримесечното покачване е довело до среден скок от 260%, което вероятно ще доведе до това Биткойн да надмине предишния си рекорден връх от $69,000 от ноември 2021 г. и потенциално дори да достигне $100,000.

Криптовалутата обаче преживя трудности през 2022 г., когато цената ѝ спадна до най-ниското ниво от около $15,700 през ноември в условията на мечи пазар. Оттогава насам Биткойн непрекъснато се покачва, въпреки че през последните седмици цената му е в известен застой.

Някои посочиха предстоящото халвинг събитие на Биткойн, което ще намали наполовина възнагражденията за добив на нов блок в блокчейна, като знак, че цената на Биткойн ще се повиши значително през следващата година, въпреки че това не е гарантирано.

Ordinals са NFT в блокчейна на Биткойн, които позволяват вписването на носители като изображения и аудио върху сатошите – най-малките единици в блокчейна на Биткойн.

Общността на Биткойн прие Ordinals като начин да разшири използването на блокчейна отвъд чисто финансовите приложения.

Неотдавна Ordinals дадоха тласък на криптовалутата. Фактически, в неделя блокчейнът отбеляза най-големия брой транзакции в историята си, отчасти благодарение на незаменимите токени.

Въпреки това Биткойн все още се изправя пред предизвикателства по пътя си към достигане на върха си от 2021 г., включително очакваното увеличение на лихвените проценти от страна на Фед и предупрежденията за предстояща рецесия.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *