Биткойн: Обемът на търговията с BTC спада със $265 милиарда

Обемът на търговията с криптовалути намаля с над 10 милиона Биткойн или $265 милиарда, което представлява 65% спад спрямо март на борсите, проследявани чрез таблото с данни на The Block.

Причината за този спад беше повторното въвеждане на такси за двойките Биткойн от страна на Binance, което засегна маркет мейкърите и трейдърите, чиито стратегии разчитат на търговските разходи. През март Binance прекрати кампанията си за спот търговия с нулеви такси, инициирана през юли, за да отбележи петата си годишнина.

Въпреки това, потребителите на Binance все още могат да търгуват безплатно с Биткойн и стабилната монета TUSD. Краят на кампанията с нулеви такси повлия на общия обем на спот търговията на Binance, който намаля до $102 милиарда през април от $319 милиарда през март, намалявайки пазарният дял на спот пазара до по-малко от 50%.

Спадът в обема на търговията на Binance е резултат от намаляването на общия обем на спот търговията с криптовалути, който намаля с около 44% спрямо март, възлизайки на $400.5 милиарда през април, според данни на The Block.

Въпреки предстоящите съдебни действия от страна на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) във връзка с обвиненията за управление на “незаконна” борса и “фиктивна” програма за съответствие, Binance продължава да поддържа позицията си на основен играч в спот търговията.

Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, отхвърли обвиненията и изрази разочарование от съдебния процес. Въпреки споровете, доминиращата позиция на Binance по отношение на открития интерес към фючърсите върху Биткойн остава стабилна.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *