Биткойн: Падат ли перспективите за цената – край на мечия пазар?

Смята се, че крипто пазарът може да бъде повлиян в зависимост от индикациите за бъдещата парична политика, които бяха дадени на последната среща.

Въпреки че някои анализатори виждат признаци, че мечият крипто пазар може би приключва, като например „супер бичия модел“, който, известен анализатор, познат като „Trader Tardigrade“, е идентифицирал в ценовата графика на Биткойн.

Моделът на нарастващ клин се използва за идентифициране на потенциални обръщания на тренда, а Биткойн проби над горната трендлиния и хоризонталното ниво на съпротива, което може да е положителен сигнал за крипто пазара.

Напоследък Биткойн имаше смесени ценови действия, като миналия месец надхвърли 30 000 долара за първи път от юни 2022 г. насам, но след това загуби приблизително 5% от стойността си, тъй като пазарите се подготвят за поредното увеличение на лихвения процент с 25 базисни пункта на 3 май.

Инвеститорите обаче смятат, че това може да е последното повишение на лихвите от страна на Фед за момента, което може да подкрепи бичите прогнози за Биткойн.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн е около 28,300 долара, което е с около 1,2% повече през последните 24 часа.

Алгоритъмът за машинно обучение на PricePredictions предполага, че Биткойн може да се понижи още повече до края на май, като завърши месеца на ниво от 28 265 долара, което представлява спад от 1,24% спрямо текущите ценови нива.

И накрая, на 1 май Биткойн постави нов рекорд с 682 280 дневни транзакции, което показва нарастващо приемане и използване на криптовалутата, което може да допринесе за нейната дългосрочна стойност.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *