Биткойн токени на стойност над 125 милиарда долара не са били прехвърлени повече от 7 години.

Докладът на Glassnode показва, че около $125 милиарда стойност на Биткойн не се е движило от поне седем години, като само 8,3% от тези монети са били похарчени, а останалите са или изгубени, или неактивни.

В доклада се разглежда и средният размер на Биткойн, притежаван от големите играчи, който остава стабилен през последните месеци. Въпреки това процентът от пазарната капитализация, притежаван от големите играчи, намалява с течение на времето. Това може да се дължи на многото дребни инвеститори, които купуват на пазара.

Друг ключов аспект на доклада е метриката за предлагането, която показва броя на монетите, на печалба или загуба в момента. Тази метрика показва, че повече участници на пазара се намират на печалба, което може да доведе до разпродажба. В доклада се отбелязва, че стимулите за реализиране на печалби нарастват, тъй като повече инвеститори реализират печалби.

Въпреки тези тенденции, пазарът на Биткойн започна силно през 2023 г. и премина от период на нереализирана загуба към период на нереализирана печалба. Това се вижда от значителното разминаване между предлагането, държано на печалба и предлагането, държано на загуба.

Като цяло, докладът на Glassnode показва, че пазарът на Биткойн има както предупредителни знаци, така и основания за оптимизъм. Увеличаващият се брой на монетите на печалба може да доведе до разпродажба, но също така може да бъде знак за нарастващо доверие сред инвеститорите.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *