Васил Божков: Дянков и Костов правят геноцид

„Под натиска на един неуравновесен финансов министър и на един откровен лъжец и бащата на корупцията в България – Иван Костов, се осъществява геноцид върху българския бизнес.
Това не е само върху хазарта, а върху целия бизнес в условията на криза се осъществява геноцид.“ Това каза специално пред PRO.BG един от най-известните бизнесмени у нас Васил Божков, популярен и като хазартен бос, по повод гласуването на промените в Закона за корпоративното и подоходно облагане. Интервюто ще бъде излъчено довечера по телевизията.
По-рано днес Народното събрание гласува данъкът върху хазартната дейност да се увеличи от 10% на 15%. За това гласуваха всички народни представители в залата – 149 – без нито един против и въздържал се, предаде БГНЕС. Българската асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ) вчера попита с отворено писмо кой има полза от това цял един легален бизнес в България да бъде доведен до фалит. Писмото е във връзка с вече одобреното увеличение на данъка върху хазарта от 10 на 15 процента. Според тях това ще доведе до намаляване на приходите в бюджета, закриване на работни места, експанзия на интернет хазарта и поощряване на черния пазар на хазартни игри.
„Готово ли са правителството и политическата партия ГЕРБ да понесат всички негативни последствия за икономиката от това решение, което е декларирано многократно като лична битка на Иван Костов“, пише още в писмото, цитирано от БТА.
Хазартът има крайно негативен образ в българското общество, но въпреки това за българите е традиция да участват в популярните хазартни залагания, показват резултатите от национално проучване на „Алфа рисърч“. Според него мнозинството от анкетираните настояват за данък върху хазарната дейност в размер над 20 на сто.
Една четвърт от българите участват в различни хазартни игри редовно. Това са хора, които играят тото и Еврофутбол (собственост на Васил Божков). Игра в казино, игра на различни игрални апарати, бинго играят 5 процента, от които само 1 процент редовно.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *