Водещите интернет медии учредиха асоциация

Водещите интернет издатели в България основаха сдружение с нестопанска цел „Интерактив Асошиейшън България“ (IAB). Сдружението е отворено за членство на интернет медиите, технологичните компании, рекламните агенции и рекламодатели, които активно създават и развиват пазара на интерактивната реклама в България.
Асоциацията е съдадена от водещите интернет медии, които покриват над 90% от Интернет аудиторията в България и събират над 80% от пазара на онлайн рекламата в страната: „Дарик Нюз“ ЕООД, „Дир.БГ“ АД, „Икономедиа“АД, „Инвестор.БГ“ АД и „Нет Инфо.БГ“ АД.
Учредителите планират да развиват Асоциацията в духа на целите и стойностите на световната организация The Interactive Advertising Bureau (IAB) и да отворят „Интерактив Асошиейшън България“ за членство на технологичните компании, рекламните агенции и рекламодатели в България за по-нататъшно стимулиране и развитие на интерактивната реклама у нас.
Основните цели на сдружението са:
Да популяризира интерактивния маркетинг и да подпомага рекламните, маркетинг и PR специалистите, рекламните и маркетинг агенциите, медиа шоповете.
Да споделя най-добрите практики на интерактивната реклама;
Да създава и утвърждава критерии за единна измеримост и професионални и етични стандарти;
Да извършва проучвания в областта на интерактивната реклама и маркетинг и да публикува и разпространява резултатите от тях;
Да подпомага обучението на кадрите в интернет медиите.
Членството в „Интерактив Асошиейшън България (IAB)“ дава възможност да се създава среда и стандарти за качество на предлаганите услуги и продукти, да се изграждат и утвърждават професионалнитe и етични норми в бранша, както и да се стимулира саморегулирането на пазара на интерактивната реклама в България.
Мисията на асоциацията е да популяризира преимуществата и възможностите на интернет рекламата, като едни от основните канали за комуникация, наред с телевизията, радиото, пресата и външната реклама. Да популяризира преимуществата на интернет ракламата, като таргетиране, висока ефективност и разнообразност на формите и подходите. „Интерактив Асошиейшън България (IAB)“ ще работи за утвърждаването на ясни правила и добри практики за всички, които правят бизнес в областта на интернет медиите, технологичните компании, рекламните агенции и рекламодатели свързани пряко или непряко с дигиталната и интeрактивната реклама в България.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *