Втората по големина белгийска медийна група стъпва на нашия пазар

Белгийската медийна група Россел медия обяви началото на първия си проект у нас – безплатния вестник „Анонс“. Седмичникът, който е издание на „Россел медия България“, джойт венчър с Прес група „Влан“, ще се излиза всеки понеделник.
Стъпването на чужда медийна група на българския пазар е положителен знак за развитието на сектора на безплатна преса и е доказателство за възможността да се правят успешни инвестиции в България, посочи Пол Калбо, изпълнителен директор на Россел медия България ЕАД и група „Влан“. Според него внасянето на белгийски опит в развитието на безплатните печатни издания в у нас ще подобри конкуренцията и ще даде нови модели на комуникация между потребителите и рекламодателите. „Ние няма да натоварим читателите си с политически и криминални истории, а ще се опитаме да им говорим позитивно и същевременно с това ще публикуваме полезна и интересна информация за много сфери от живота и ще удовлетворяваме любопитството им“, посочи той.
Вестник „Анонс“ ще се разпространява първоначално само в София, като постепенно ще навлезе и в по-големите градове на България. Концепцията за създаването му е по подобие на известните издания на медийната група в Белгия – безплатния седмичник „Влан“ и безплатния ежедневник „Метро“, които започват да излизат през 1962 г. 47 години по-късно „Влан“ е лидер сред представителите на безплатната белгийска преса със своите 3 милиона читатели седмично, 800 хил. посетители месечно на интернет страницата и около 60 хил. малки обяви седмично.
Българското издание ще се списва от екип журналисти и графични дизайнери с дългогодишен опит. То ще излиза в 100 хил. тираж и ще бъде разпространявано на ръка в центъра на София, в метрото и чрез щендери на ключови места в София. Основната разлика между него и белгийските му събратя е акцентът на спортните новини от уикенда. Освен това, всеки брой от 24 страници на „Анонс“ ще съдържа актуални материали за образование, красота и здраве, автомобили, градинарство, интересни новини от страната и света. Предвижда се „Анонс“ да е първото издание, което цели максимална близост с рекламодатели и читатели чрез включването на интересни информации за промоции и награди, като същевременно на неговите страници рекламодателите ще могат да представят подробно своите продукти и услуги.
Россел медия България има дългосрочни цели в България и под ръководството на Пол Калбо се надява да създаде нови издания, които да достигнат до максимален брой читатели и потребители.
Россел е една от най-големите белгийски медийни групи със свои предствавителства в Белгия, Франция и Люксембург. Между печатните издания на групата са Le Soir, L`Echo/De Trijd, VLAN и др.
Групата Россел има своята водеща роля в интернет пространството, както и в радио и телевизионния сектори – Россел е партньор на частната група TVi (RTL Group), на радио станциите Bel-RTL и Radio Contact. Групата Россел притежава и собствени медиа шопове и рекламни агенции – Via Fred, Via Rossel, Trustmedia и др., както и собствени печатници в Белгия и Франция.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *